logo
This is Photoshop's version of Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat
Latest Posts
+387648592568
[email protected]
Ακολουθήστε μας:
24310 73137
Top
Γραφειο Γενικού Τουρισμού ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ / Διακοπές  / Βενετία: Ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις

Βενετία: Ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις

Ο μύθος της πιο ρομαντικής πόλης του κόσμου καλά κρατεί, καθώς συγκαταλέγεται διαχρονικά στο top 10 των κορυφαίων προορισμών. Η φήμη της είναι απόλυτα δικαιολογημένη: μοναδική συσπείρωση από 117 νησάκια που ενώνονται με περίπου 410 γέφυρες – κάθε φορά που διασχίζετε μια γέφυρα στην πραγματικότητα αλλάζετε νησάκι! Ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της Βενετίας έχει έκταση περίπου ίση με δύο φορές το Central Park της Νέας Υόρκης! Ό,τι κι αν έχετε δει σε ταινίες και φωτογραφίες, η εμπειρία ξεπερνάει τις προσδοκίες. Εδώ θα δείτε τους θησαυρούς που κουβάλησαν τα βενετσιάνικα πλοία από την Ανατολή ήδη από τον καιρό του Μάρκο Πόλο. Η οικονομική ακμή της εκφράστηκε μέσα από την τέχνη και κληροδότησε στην ανθρωπότητα αξεπέραστης χλιδής palazzi, ναούς και δημόσια κτίρια, όπου τα έργα των masters είναι με την… οκά. Πλέον το Mestre, το «επίνειο» της Βενετίας, είναι ο συνήθης budget τόπος διαμονής, δεδομένου ότι πρόκειται για έναn προορισμό που εξαργυρώνει τη φήμη του. Πέρα από το ιστορικό κέντρο, περιηγηθείτε το Cannaregio για να δείτε πώς ζουν οι σημερινοί Βενετσιάνοι και στο ( κάποτε εβραϊκό ) Ghetto για να κάνετε ψώνια στα μαγαζιά της Strada Nuova σε λιγότερο τουριστικές τιμές και να φάτε θαλασσινά με θέα στα νησάκια Murano και San Michele.

Το καλοκαίρι έχει ζέστη, υγρασία και κουνούπια και η μυρωδιά από τα κανάλια είναι ενίοτε αποπνικτική. Τότε όμως, κάθε δύο χρόνια, γίνεται η Μπιενάλε Τέχνης ( διαρκεί μέχρι τέλη Οκτωβρίου ). Η άνοιξη και το φθινόπωρο έχουν πιο ευχάριστο κλίμα, όμως είναι πολύ δύσκολο να βρείτε δωμάτιο λόγω της κοσμοπλημμύρας. Συμβαίνουν μάλιστα και κανονικές πλημμύρες: αναφερόμαστε στην acqua alta ( όταν τα νερά ανεβαίνουν σε σημείο να τσαλαβουτάτε σε αυτά σε ορισμένα σημεία ) που εκτείνεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τον Απρίλιο. Το καρναβάλι είναι επίσης αξέχαστη εμπειρία, αλλά πρέπει να πάτε αποφασισμένοι – τόσο για τις χρεώσεις όσο και την κοσμοσυρροή. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ξεκινά στα τέλη Αυγούστου και διαρκεί όλο τον Σεπτέμβριο – όταν διεξάγεται και ο φημισμένος αγώνας με γόνδολες Regata Storica στο Canal Grande.

Δεν επιτρέπονται τα σχολια αυτήν την στιγμή