logo
This is Photoshop's version of Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat
Latest Posts
+387648592568
[email protected]
Ακολουθήστε μας:
24310 73137
Top
Γραφειο Γενικού Τουρισμού ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ / Διακοπές  / Οι κορυφαίες εμπειρίες στην χώρα του τανγκό!

Οι κορυφαίες εμπειρίες στην χώρα του τανγκό!

Χορεύει παθιασμένα στους ρυθμούς του tango, μεθά με κρασί στους αμπελώνες του Cuyo, ζει την περιπέτεια στους καταρράκτες του Iguazu και στους παγετώνες, αγγίζει τον ουρανό με το Τρένο στα Σύννεφα στη Salta! Η Αργεντινή, μια χώρα με χίλια πρόσωπα, σας προ(σ)καλεί να την γνωρίσετε!

Το πόσο διαφέρει η Αργεντινή από τους γείτονές της το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή που την επισκέπτεσαι. Η ιστορία, οι παραδόσεις και οι άνθρωποι αυτής της χώρας, όλα είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα με την Ευρώπη, που οι ίδιοι οι ντόπιοι λένε χαριτολογώντας πως δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα έγινε και βρέθηκαν ξαφνικά στην άλλη άκρη του κόσμου! Παρά τους έντονους δεσμούς με τη Γηραιά Ήπειρο, η απέραντη αυτή χώρα έχει κατορθώσει να διαμορφώσει τη δική της ασύγκριτη προσωπικότητα. Εμείς σας προτείνουμε πέντε συναρπαστικούς τρόπους για να την ανακαλύψετε.

BUENOS AIRES – Tango: Η μελωδία της μελαγχολίας
Η γνωριμία μας με την Αργεντινή ξεκινά από την πρωτεύουσα Buenos Aires, που απλώνεται στις δυτικές εκβολές του ποταμού Rio de la Plata, στις ακτές του Ατλαντικού. Η ευρωπαϊκή της αύρα αποκαλύπτεται με μια βόλτα στη La Boca, τη συνοικία με τα πολύχρωμα σπίτια δίπλα στο λιμάνι, ή με έναν περίπατο στη λεωφόρο 9 de Mayo, με το θέατρο Colon και τα κτήρια με τις belle epoque προσόψεις. Ισπανοί και Ιταλοί μετανάστες έφεραν εδώ την κουλτούρα και τον αέρα της πατρίδας τους, κυρίως, όμως, εκείνη τη γλυκιά μελαγχολία που αποτελεί σήμα κατατεθέν της αργεντίνικης ψυχοσύνθεσης. Η αυθεντικότερη έκφρασή της και συνάμα ο λόγος για τον οποίο θα έρθετε στο Buenos Aires είναι ένας χορός που γεννήθηκε κάποτε στις φτωχογειτονιές του λιμανιού: το tango. Η ιδιοσυγκρασία του λαού της Αργεντινής κρύβεται μέσα στους λάγνους βηματισμούς των χορευτών και στις θλιμμένες μελωδίες που εξιστορούν χαμένες αγάπες, πάθη και ταπεινώσεις, με συναίσθημα και ένταση που κόβει την ανάσα. Παραστάσεις tango θα παρακολουθήσετε σε κάποια από τις δεκάδες μουσικές σκηνές, όπως στις Piazzola Tango και Esquina Carlos Gardel. Αν πάλι μαγευτείτε τόσο πολύ ώστε να θελήσετε να εντρυφήσετε οι ίδιοι στα μυστικά αυτού του αισθησιακού χορού, οι σχολές Porteno y Bailarin (του φημισμένου Fernando Serrano) και Parakultural προσφέρουν μαθήματα για αρχάριους και προχωρημένους.

ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ- Ανάμεσα στις Άνδεις και τον Ατλαντικό
Η ονειρική εικόνα με τα απέραντα λιβάδια και τους gauchos (Αργεντινούς cowboys) στις αχανείς pampas συνοδεύει αυθόρμητα το άκουσμα του ονόματος «Παταγονία». Η νοτιότερη περιφέρεια της χώρας, όμως, μας αποκαλύπτει και άλλα, εξίσου… περιπετειώδη, πρόσωπα. Περίπου 3,5 ώρες πτήσης από το Buenos Aires σας φέρνουν στο Calafate, πρωτεύουσα της επαρχίας Santa Cruz και βάση για τις εξορμήσεις σας στο Εθνικό Πάρκο Perito Moreno. Μέσα σε μια προστατευόμενη έκταση 115.000 εκταρίων, φιλοξενούνται σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά εσείς επικεντρώστε την προσοχή σας στο καύχημα του πάρκου, τους περίφημους παγετώνες, με πρώτο και καλύτερο τον Perito Moreno. Αυτός ο γίγαντας από πάγο διανύει 260 χλμ. από τις Άνδεις μέχρι τη λίμνη Argentino, όπου και σπάει σε τεράστια κομμάτια που πέφτουν στο νερό με τρομακτικό θόρυβο, σ’ ένα υπερθέαμα που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί! Απολαύστε το από απόσταση αναπνοής, χάρη στις καθημερινές εν πλω ξεναγήσεις, που ξεκινούν από τα λιμάνια Muelle Moreno και Punta Bandera (89 και 49 χλμ. από το Calafate αντίστοιχα)

CUYO-Στους δρόμους του κρασιού
Εκτός από το Μαραντόνα και το tango, οι Αργεντινοί υπερηφανεύονται και για τις εκλεκτές ποικιλίες κρασιών που καλλιεργούν στις 4 επαρχίες της περιφέρειας Cuyo και οι οποίες σαρώνουν παγκοσμίως τα βραβεία ποιότητας. Οι ντόπιοι πάντοτε έτρεφαν μια ιδιαίτερη αγάπη για την οινοκαλλιέργεια, αλλά μόλις πριν 15 χρόνια απογειώθηκε η τοπική παραγωγή, με τις εξαγωγές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Σήμερα λειτουργούν στη χώρα περισσότεροι από 200 οργανωμένοι αμπελώνες, κάβες και οιναποθήκες, η περιφέρεια Cuyo όμως δίνει τις πιο ονομαστές ετικέτες: Torrontes, Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay και Malbec, το καμάρι της αργεντίνικης σοδειάς, κατακτούν τις παγκόσμιες αγορές, καθιστώντας παράλληλα τον οινοτουρισμό ένα άκρως σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας. Ακολουθώντας, λοιπόν, τους δρόμους του κρασιού, ελάτε στη Mendoza, την επαρχία που συγκεντρώνει το 80% των εξαγωγών, και εντρυφήστε στην κουλτούρα του κρασιού με μια επίσκεψη σε ορισμένους αμπελώνες. Σας προτείνουμε τους Bodega Dolium -ο πρώτος με υπόγειες εγκαταστάσεις- και Fabre Montmayou, όπου θα συμμετάσχετε σε ξεναγήσεις συνοδεία ειδικών, και θα δοκιμάσετε τα πιο φημισμένα κρασιά κατευθείαν από την παραγωγή!

NORTE- Βόλτα στα ουράνια
Προσεγγίζοντας το βορρά, τους εύφορους αμπελώνες του Cuyo διαδέχεται ένα άγριο τοπίο με υποτροπικές κοιλάδες, πελώρια γυμνά βουνά και ερήμους, βγαλμένο νομίζεις από το Φαρ Ουέστ. Είναι οι επαρχίες Catamarca, Jujuy, Tucuman, Salta και Santiago del Estero, που μετά από χρόνια απομόνωσης βρήκαν διάφορους τρόπους για να τραβήξουν την προσοχή των ανήσυχων ταξιδιωτών. Ο πιο θεαματικός απ’ αυτούς είναι το τουριστικό τρένο Tren a las Nubes στη Salta, 1.605 χλμ. βόρεια του Buenos Aires. Παλιομοδίτικο μεν στην εμφάνιση, η χάρη του όμως φτάνει μέχρι… τον ουρανό! Από το σταθμό της Salta μέχρι τον αντίστοιχο της La Polvorilla, διανύει συνολικά 434 χλμ., περνά από δεκάδες γέφυρες και σήραγγες και φτάνει σε υψόμετρο 4.200 μέτρων. Επιλέξτε το για μια ανεπανάληπτη βόλτα γεμάτη εικόνες ανυπέρβλητης ομορφιάς του αργεντίνικου βορρά. Αν πάλι προτιμάτε τις «επίγειες» περιηγήσεις, εξερευνήστε τα δύσβατα βουνά… ιππεύοντας, στο πλαίσιο εκδρομών που περιλαμβάνουν διάσχιση ποταμών, birdwatching και διαμονή σε παραδοσιακές ορεινές κατοικίες. Μια από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες είναι η Cabra Horco Expediciones, με έδρα το Raco, 50 χλμ. από το Sant Miguel de Tucuman (και 1.360 από το Buenos Aires).
IGUAZU- Χαμένοι στη ζούγκλα
Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Περίπου 1.350 χλμ. βόρεια του Buenos Aires, στα σύνορα της επαρχίας Misiones με τη Βραζιλία, βρίσκονται οι καταρράκτες του Iguazu. Περίπου 300 τον αριθμό και 4 φορές μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους του Νιαγάρα, συνιστούν ένα από τα πιο συναρπαστικά αξιοθέατα της Λατινικής Αμερικής. Σε μια έκταση 4 χλμ. με τροπική βλάστηση, προσφέρουν ένα ασύλληπτο θέαμα, με τα νερά τους να χύνονται ορμητικά από ύψος 70 μ. προκαλώντας ομίχλη που, σε συνδυασμό με τις ακτίνες του ήλιου, δημιουργεί δεκάδες ουράνια τόξα, συνθέτοντας ένα ονειρικό σκηνικό. Αν… «το λέει» η καρδιά σας και θέλετε να νιώσετε απ’ όσο το δυνατόν πιο κοντά αυτήν τη μαγεία, το Parque Nacional de Iguazu διοργανώνει πολλές δραστηριότητες και εξορμήσεις γύρω και… κάτω από τους καταρράκτες. Επιλέξτε την ξενάγηση με βάρκα μέχρι τον Garganta del Diablo, όπου θα περάσετε κάτω ακριβώς από τα νερά του, σε μια αναζωογονητική εμπειρία που όμοιά της δεν θα έχετε ξαναζήσει!

Δεν επιτρέπονται τα σχολια αυτήν την στιγμή